Житлові субсидії. Кому необхідно звернутися протягом травня-вересня 2021 року
[24.06.2021 00:00]

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 19.05.2021 року № 505 «Деякі питання призначення житлових субсидій» та Положення про порядок призначення житлових субсидій, затвердженого постановою Кабінету Міністрів від 21.10.1995 р. № 848 (із змінами) встановлено, що розгляд питань щодо призначення житлової субсидії на наступний період домогосподарствам, які отримували житлову субсидію в опалювальному сезоні 2020-2021 років, буде проводитися без звернень громадян, крім домогосподарств, яким житлова субсидія:

- надавалася у грошовій безготівковій формі;

- була призначена за фактичним місцем проживання особам, які орендують житлові приміщення на підставі договору найму; внутрішньо переміщеним особам;

- була призначена без урахування окремих осіб з числа зареєстрованих у житловому приміщенні, які не проживають за місцем реєстрації.

Звернутися за призначенням субсидії з травня можна протягом травня — вересня 2021 року.

Громадяни, яким необхідно надати нові заяву і декларацію для призначення субсидії на новий період, можуть звернутися особисто, надіслати заповнені бланки поштою на адресу: вул. Героїв Небесної Сотні, 23, м. Краматорськ 84333, або надати їх в електронній формі через Портал Дія, офіційний веб-сайт Мінсоцполітики (з накладенням кваліфікованого електронного підпису).

Громадянам, які отримували житлову субсидію в опалювальному сезоні 2020—2021 років і яким її призначення на наступний період проводиться без звернення, необхідно до 1 вересня 2021 року повідомити про наявність умов, за яких житлова субсидія не призначається, що визначені у пункті 14 Положення про порядок призначення житлових субсидій, а саме:

- наявність транспортного засобу з року випуску якого минуло менше п'яти років;

- наявність більше ніж одного транспортного засобу з року випуску якого минуло менше ніж 15 років;

- наявність у власності однієї особи більше ніж одного житлового приміщення;

- наявність депозиту у сумі понад 100 тис. гривень;

- здійснення протягом 12 місяців перед травнем 2021 року на суму понад 50 тисяч грн. купівлі, оплати послуг, внесків до статутного (складеного) капіталу підприємства, благодійної діяльності (у вигляді сплати коштів), надання поворотної/безповоротної фінансової допомоги, позики;

- здійснення протягом 12 місяців перед травнем 2021 року купівлі іноземної валюти, а також банківських металів на загальну суму, що перевищує 50 тис. гривень;

- загальна площа житлового приміщення перевищує 130 кв. метрів для квартир у багатоквартирному будинку, 230 кв. метрів для індивідуальних будинків.

Своєчасне повідомлення отримувачами житлових субсидій про наявність зазначених умов дозволить уникнути неправомірного призначення субсидії та виникнення в майбутньому переплати бюджетних коштів.

Повідомити про наявність зазначених умов Ви можете особисто, звернувшись до управління, або надіславши відповідну заяву поштою на адресу: вул. Героїв Небесної Сотні, 23, м. Краматорськ 84333, або на електронну адресу управління: utszn1426@krm.gov.ua».

Управління праці та соціального захисту населення

Краматорської міської ради

http://krmtm.com.ua/documents/1624542827.zip